Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Aandoening

Tricuspidalisklepatresie

Aangeboren hartafwijking

Bij deze aandoening is de klep tussen de rechterboezem en de rechterkamer niet aangelegd is of de klep opent niet. Hierdoor kan er geen bloed stromen van de rechter boezem naar de rechter kamer. Het bloed moet via een omweg stromen.

Tricuspidalisklepatresie: over deze aandoening

Wat is tricuspidalisklepatresie?

Wat is deze aandoening?

Bij deze aandoening is de klep tussen de rechterboezem en de rechterkamer niet aangelegd of de klep opent niet. Hierdoor kan er geen bloed stromen van de rechter boezem naar de rechter kamer. Het bloed moet via een omweg stromen. De rechter hartkamer is hierdoor onderontwikkeld (Hypoplastisch Rechter Hart Syndroom). Door de afwijkende hart- en bloedsomloop is de huidskleur meestal niet mooi roze, maar grauw/blauw.

Meer informatie over deze aandoening leest u op de website van Patiëntenvereniging Aangeboren Hartafwijkingen.

Wat wij voor u doen

Onderzoek en diagnose

Om de diagnose te stellen maken we een echocardiografie en electrocardiogram (ECG). Als het nodig is maken we een CT-scan.

Behandeling

Corrigerende ingrepen om het hart te m normaliseren zijn niet mogelijk. Om de hart- en bloedsomloop te optimaliseren moeten we meerdere hartkatheterisaties en operaties uitvoeren. Uw behandelend kindercardioloog maakt samen met het behandelteam een behandelplan.

Met wie heeft u te maken?

Uw eigen kindercardioloog bespreekt het behandelplan met u. Voor de operatie of hartkatheterisatie wordt u door het behandelteam geïnformeerd op het hartkatheterisaties. Tijdens de opname spreekt u verschillende andere kindercardiologen, afdelingsartsen en verpleegkundigen van het Kinderthoraxcentrum en de Intensive Care Kinderen. Als het nodig is bieden wij ondersteuning aan van ons psychosociaal team.

Komt u hier voor een eerste bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor