Projectonderwijs-docent Erik vindt lesgeven het leukste van zijn werk
Leren onderzoeken, samenwerken en communiceren. Daar draait het om bij het projectonderwijs (PO) in de geneeskundeopleiding Erasmusarts 2030. Postdoc onderzoeker Erik Jansen is afgelopen maart gestart met zijn rol als PO-docent. ‘Dit is denk ik wel een van de leukste dingen van mijn werk.’ In deze video vertelt hij er meer over.
CGO-pionier Elles helpt studenten zelf met een oplossing te komen
Kinderdiëtist Elles van der Louw opende een jaar geleden intranet. Het was haar thuiswerkdag en ze zag de vacature voor casusgestuurd onderwijs-docent. Kleinschalig samenwerken met studenten, daar werd ze meteen enthousiast van. Maar ze twijfelde. ‘Dat is vast niks voor mij’, zei ze tegen haar man. ‘Ik ben geen dokter.’ Hij was het daar niet mee eens: ‘Ben jij gek. Gewoon doen.’ Elles blikt terug op de start van haar rol als CGO-docent.
PhD kandidaat Prakriti Garkhail begon acht jaar geleden met de studie Geneeskunde, hier in het Erasmus MC. Nu is zij geen student meer, maar casusgestuurd onderwijs-docent. Prakriti vertelt meer over haar nieuwe rol in een video. ‘Je leert zelf ook veel van lesgeven.’
Universiteiten van Nederland op bezoek bij Erasmusarts 2030
De interesse in Erasmusarts 2030 groeit tot ver buiten Erasmus MC. De Universiteiten van Nederland (UNL) nam vorige week een kijkje bij het Erasmus MC Onderwijs en kreeg een proeflesje van het nieuwe geneeskunde curriculum.
Shoppen voor een e-module over studiemethodes of een meeloopdag met een arts. Dit is een greep uit de VIP-winkel, een virtuele winkel waar studenten kiezen uit onderwijsmateriaal voor hun welzijn en professionele identiteitsvorming. De onderwijslijn VIP ontvangt 20.000 euro om de VIP-winkel te evalueren.