Ik heb als aandachtsgebied neonatologie, orthopedie en chronische pijn. Ik begeleid (prematuur) geboren zuigelingen met de zelfregulatie en de motorische ontwikkeling. Bij het aandachtsgebied orthopedie onderzoek en onderzoek en behandel ik voornamelijk kinderen en jongeren met een scoliose. Hiernaast ben ik betrokken bij de chronische pijnpoli. Dit is een multidisciplinaire poli voor kinderen en jongeren met chronische pijn, zoals bijvoorbeeld CRPS. Hierbij maak ik, gezamenlijk met collega’s, na een anamnese en onderzoek een behandelplan en heb ik veel contact met collega kinderfysiotherapeuten in de eerste lijn.
Werkervaring
In 2008 ben ik gestart in het Erasmus MC Sophia, met een parttime functie als waarnemend kinderfysiotherapeut. Dit heb ik enkele jaren gecombineerd met mijn werk in de eerste lijn. Na een onderbreking van ruim 2 jaar waarin ik alleen in de eerste lijn werkzaam was, werk ik vanaf 2015 in het Erasmus MC Sophia als kinderfysiotherapeut. Momenteel werk ik ook een dag in de week in een eerstelijns praktijk, waar ik voornamelijk jongeren met een scoliose begeleid. Naast mijn functie als kinderfysiotherapeut ben ik betrokken bij de geneeskunde-opleiding als coördinator van het vaardigheidsonderwijs van het bewegingsapparaat en als docent bij een master kinderfysiotherapie-opleiding.
Opleiding
Ik studeerde in 2004 af als fysiotherapeut, waarna ik enkele jaren in een eerstelijnspraktijk heb gewerkt met zowel volwassenen en kinderen. In 2006 begon ik met de opleiding kinderfysiotherapie, welke ik in 2009 afgerond heb. In de loop der jaren heb ik diverse cursussen en nascholingen gedaan, onder andere gericht op het onderzoeken en behandelen van zuigelingen, inspanningsfysiologie, behandelen van kinderen met incontinentieklachten en kinderen met sportletsels. In 2021 heb ik de ISST opleiding gevolgd, waardoor ik mij scoliose specifiek geschoold therapeut mag noemen.
Werkgroep
Ik neem deel aan het Landelijke Neonatologie Follow-up team en de Pijnwerkgroep Erasmus MC Sophia.