Uw bezoek
Wat gaan we doen?
In de spreekkamer wordt eerst in een gesprek uw probleem besproken. Hierna vindt lichamelijk onderzoek plaats waarbij onder meer wordt gekeken naar uw ogen, spierkracht, bewegingspatroon en reflexen. Dit onderzoek is niet pijnlijk of onaangenaam. U hoeft hiervoor niet ‘nuchter’ te komen. Dit betekent dat u normaal kunt eten en drinken. Het totale onderzoek kan ongeveer twee uur duren.
Soms is het nodig laboratoriumonderzoek te verrichten. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om bloedonderzoek. Dit gebeurt op de polikliniek. Andere aanvullende onderzoeken, bijvoorbeeld beeldvormend onderzoek (MRI, CT) worden niet op dezelfde dag gedaan. U krijgt hiervoor een vervolgafspraak.
Onze begeleiding
Door wie wordt u geholpen?
Als nieuwe patiënt krijgt u eerst een afspraak bij één van onze arts-assistenten in opleiding tot neuroloog. Het is mogelijk dat u voor het bezoek van de arts-assistent een onderzoek krijgt dat wordt gedaan door een co-assistent. De co-assistent is een medisch student die in opleiding is voor arts. De arts-assistent bepaalt altijd in overleg met de superviserend neuroloog welke behandeling u krijgt.
Tolken
Het Tolk- en Vertaalcentrum Nederland biedt hulp bij de communicatie tussen anderstalige patiënten en medewerkers van het ziekenhuis. Meestal gebeurt dit via de telefoon. Soms komt een tolk naar het ziekenhuis. Een medewerker van het ziekenhuis kan een tolk aanvragen.
Onze spreekuren
- Spreekuur neuromusculaire aandoeningen
- Spreekuur MS en centraal zenuwstelsel ontsteking
- Specialistisch spreekuur Alzheimercentrum
- Spreekuur bewegingsstoornissen
- TIA spreekuur
- Carpaal tunnel syndroom spreekuur
Voorbereidende vragenlijst
Soms vragen wij u om voor uw afspraak met de zorgverlener een vragenlijst over uw gezondheid in te vullen. Uw zorgverlener kan uw antwoorden van tevoren inzien en weet daardoor al hoe het met u gaat en welke vragen u heeft. Zo gaat u samen goed voorbereid in gesprek.
U kunt de vragenlijst thuis invullen via Mijn Erasmus MC. In het onderstaande filmpje leggen we uit wat dit betekent. Meer informatie vindt u op de pagina 'Wat is belangrijk voor u?'