Uw bezoek
Wat gaan we doen?
Het Goofyspreekuur is een consult van circa twee uur, door een maatschappelijk werker, kinderarts en gespecialiseerd psycholoog. Uw kind praat met de kinderpsycholoog, u met de maatschappelijk werker. Daarna volgt lichamelijk onderzoek door de arts. Neem eventueel iemand mee om bij uw kind te blijven in de wachtkamer, als u in gesprek bent.
Voor het consult is toestemming nodig van alle gezagsdragers. Neem indien nodig het volledig ingevulde toestemmingsformulier mee. Na het spreekuur volgt het voorlopige plan/advies. Mogelijk moet uw kind terugkomen op controle.
Ons team denkt met u mee over de hulp aan uw gezin en u, inclusief mogelijke doorverwijzing - bijvoorbeeld naar instanties van jeugdhulpverlening.
Meer informatie
Meer informatie vindt u in onze folder Goofyspreekuur. Voor acute zorg verwijzen we u door naar het Centrum voor Seksueel Geweld tot 16 jaar.
Onze begeleiding
Maatschappelijk werker
De maatschappelijk werker heeft een gesprek met u over:
- de reden van uw komst en gevolgen voor uw kind en andere gezinsleden;
- de lichamelijke en emotionele klachten van uw kind en mogelijke gedragsveranderingen na de schokkende gebeurtenissen;
- welke hulp al is ingeschakeld.
Kinderpsycholoog
De kinderpsycholoog wil graag weten hoe het met het kind gaat en spreekt met hem/haar over eventuele emotionele klachten. Bij jongere kinderen gebruiken we kindvriendelijk boekje ter ondersteuning van het gesprek: het Goofy-boekje. Er kunnen vragenlijsten worden afgenomen bij u en uw kind om de ernst van de klachten van uw kind goed in te schatten.
De kinderarts
De kinderarts zal hierna, na een kort teamoverleg met de medisch-maatschappelijk werker en psycholoog, uw kind van top tot teen onderzoeken en met u de medische voorgeschiedenis en huidige klachten bespreken. Er vindt zo nodig SOA- diagnostiek plaats.
Vervolg
Na afloop van het lichamelijk onderzoek legt de kinderarts aan u uit of er nog aanvullend medisch onderzoek nodig is, bijvoorbeeld bloedprikken, urineonderzoek of het maken van een (röntgen)foto. Het kan zijn dat de kinderarts uw toestemming vraagt om anoniem, bijvoorbeeld aan de hand van gemaakte foto’s, te overleggen met andere deskundigen, zoals het Landelijk Expertise Centrum Kindermishandeling.
Spreekuur
Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing van de huisarts nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.