Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Polikliniek

Gynaecologie

Wanneer: maandag t/m vrijdag van 08.30 - 16.30 uur
Adres: Ba 2e etage
Telefoon: (010) 704 01 16

Onze specialisten bieden de beste zorg voor vrouwen met aandoeningen van de geslachtsorganen.

Wachttijden   Afspraken   Aanmelden  

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Uw afspraak op onze polikliniek start met een gesprek met de arts. Daarna doen we, afhankelijk van het probleem waar u voor komt, meestal gynaecologisch onderzoek. Hierdoor brengen we een speculum (eendenbek) in en doen we inwendig onderzoek. Tijdens het inwendige onderzoek voelen we bijvoorbeeld naar de baarmoeder en de eierstokken en maken we (in veel gevallen) ook een (inwendige) echo.

Een andere vorm van inwendig onderzoek is een hysteroscopie. Hierbij kijken we in de baarmoeder met een hysteroscoop (kijkbuis). Daarnaast hebben we op de polikliniek de mogelijkheid voor uitgebreidere echografie, zoals echografie van de bekkenbodem of een 3D echo van de baarmoeder. Vaak kan dit meteen tijdens uw afspraak maar het kan ook voorkomen dat u daarvoor een tweede afspraak maakt.

Daarnaast doen we op de polikliniek ook kleine verrichtingen zoals het plaatsen of verwijderen van een spiraal of Implanon en het afnemen van biopten.

Onze begeleiding

Door wie wordt u geholpen?

U heeft een afspraak bij een gynaecoloog of arts in opleiding tot gynaecoloog. In het kader van opleiding loopt bij een groot aantal van onze spreekuren ook een coassistent mee. Daarnaast werken er op onze polikliniek meerdere doktersassistenten en verpleegkundigen, voor uw en onze ondersteuning.

Samenwerkingen tussen specialismen

Om optimale zorg te leveren werken we samen met verschillende specialisten, zoals:

  • Dermatologen.
  • Urologen.
  • Chirurgen.
  • Seksuologen.
  • Bekkenfysiotherapeuten.
  • Klinisch genetici.
  • Specialisme voortplantingsgeneeskunde.
  • Specialisme verloskunde.

Onze spreekuren

Voorbereidende vragenlijst

Soms vragen wij u om voor uw afspraak met de zorgverlener een vragenlijst over uw gezondheid in te vullen. Uw zorgverlener kan uw antwoorden van tevoren inzien en weet daardoor al hoe het met u gaat en welke vragen u heeft. Zo gaat u samen goed voorbereid in gesprek.

U kunt de vragenlijst thuis invullen via Mijn Erasmus MC. In het onderstaande filmpje leggen we uit wat dit betekent. Meer informatie vindt u op de pagina 'Wat is belangrijk voor u?'

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor