Over deze behandeling
Wat we gaan doen
Wat gaan we doen?
Afhankelijk van waar het probleem zit, wordt de functie van de keten hersteld. Soms lukt dat met de nog aanwezige (lichaamseigen) gehoorbeentjes, soms is er een prothese nodig. Deze is tegenwoordig van titanium gemaakt.
Hoe gaan we te werk?
De operatie wordt in narcose uitgevoerd. Meestal wordt via de gehoorgang, soms via de huid achter de oorschelp, het trommelvlies opgezocht en opgetild zodat de ruimte van het middenoor waarin zich de gehoorbeentjes bevinden, wordt bereikt. Omdat de gehoorbeentjes erg klein zijn, wordt de operatie onder de microscoop uitgevoerd. Hiermee is te zien waar de keten onderbroken is zodat kan worden bepaald op welke wijze de functie kan worden hersteld.
Wat is het doel?
Met behulp van de operatie wordt de functie van de gehoorbeentjesketen hersteld zodat het gehoor kan verbeteren.
Bijwerkingen & complicaties
Tijdens de operatie
De ingreep wordt in narcose uitgevoerd.
Kort na de operatie
Meestal geeft een operatie aan het middenoor weinig pijn. Omdat er een tampon in de gehoorgang wordt achtergelaten en er een plakker of verband om het oor zit, is het gehoor in de eerste week of weken na de operatie nog meestal nog niet verbeterd. Dat is normaal. Soms is de smaak wat veranderd of is er een doof gevoel in de tong. Dat gaat meestal na enige tijd langzaam weer over.
Resultaat
Het resultaat van een gehoorverbeterende operatie kan meestal pas na een aantal weken worden beoordeeld. U krijgt dan een nieuwe gehoortest. Als de operatie goed is gelukt, is uw gehoor merkbaar en meetbaar verbeterd. Mocht het resultaat tegenvallen, dan is langer afwachten soms zinvol of kan de ingreep soms opnieuw worden verricht.
Wanneer neemt u contact op?
In geval van pijn, aanhoudende duizeligheid of bloed uit het oor.
Hoe kunt u ons bereiken?
Wanneer: maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 16.30 uur.
Gebouwcode: Ns, 3e etage, locatie staat vermeld op uw dagticket.
Telefoon: (010) 704 01 20