Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Verpleegkundige specialisatie

Verpleegkunde basisopleiding MBO (AGZ)

Onderwijsaanbieder: Erasmus MC Academie

Wil je verpleegkundige worden en zoek je een aantrekkelijke leeromgeving? Dan zijn wij ook op zoek naar jou! We houden rekening met jouw wensen voor de toekomst als verpleegkundige en passen de stageroute hier op aan.

Over deze opleiding

Overzicht

Tijdens de stage word je, op het niveau van je leerjaar, begeleid door praktijk-/werkbegeleiders die regelmatig contact hebben met je instellingsdocent van het Zadkine.

Inhoud

Binnen de directe zorg aan patiënten ben je samen met je begeleider verantwoordelijk voor de planning, de organisatie en de uitvoering van zorg. We bieden de mogelijkheid om expliciet aandacht te besteden aan die aspecten van de verpleegkundige beroepsuitoefening die gericht zijn op de MBO competenties en het MBO denk- en werkniveau. Daarnaast bieden we samen met de opleiding geneeskunde interprofessioneel onderwijs aan. 

Leren op de werkplek is een belangrijk onderdeel van je leerproces en hiervoor werken we nauw samen met het Zadkine.

Resultaat

Naast het vooruitzicht op een vast dienstverband zijn er diverse mogelijkheden om je verder te ontwikkelen als verpleegkundige binnen het Erasmus MC. Kijk hiervoor bij het opleidingsaanbod van Erasmus MC Academie.

Waarom bij Erasmus MC?

Het Erasmus MC biedt met 25 stageverlenende units mogelijkheden voor het leren/stage (Beroeps Opleidende Leerweg, BOL) of het leren/werken (Beroeps Begeleidende Leerweg, BBL) traject. Het Erasmus MC is een Academisch Ziekenhuis met een krachtige leeromgeving waarin patiëntenzorg, onderwijs, onderzoek en ontwikkeling de kerntaken zijn. Het opleiden van verpleegkundigen in de praktijk nemen we binnen het Erasmus MC serieus. Ruim 250 praktijk-/werkbegeleiders hebben de training "De stap naar coachen" gevolgd zodat de kwaliteit van begeleiden wordt gewaarborgd. We houden rekening met jouw wensen voor de toekomst als verpleegkundige en passen de stageroute hier op aan.

Jouw mening en stem als student verpleegkunde wordt gehoord via de studentencommissie bestaande uit MBO- en HBO-Verpleegkunde studenten en een evaluatie na elke stage. Dat wat je leert op school moet toepasbaar zijn in de praktijk. Daarom zijn er diverse overlegmomenten tussen de praktijk- en de onderwijsinstellingen. Kortom voldoende redenen om te kiezen voor het Erasmus MC.

Kijk voor meer informatie over het werken als verpleegkundige in het Erasmus MC het filmpje

 

Praktische informatie

Startdata

BOL: De plaatsing van stagiaires is afhankelijk van de stageplanning en wordt centraal geregeld door de stagecoördinator van het Zadkine.  

BBL: Solliciteren voor een BBL traject kan in januari van het tweede leerjaar. De link naar het sollicitatieformulier ontvang je via school. Als je aangenomen wordt krijg je een aanstelling voor de (resterende) duur van de beroepspraktijkvormingsperiode. Je mag eenmaal een stage herkansen.

Je krijgt een aanstelling voor 32 uur per week. 1 lesdag valt onder werktijd.

 

Toelatingseisen

We organiseren voor tweedejaars studenten een excursiemiddag waarbij je kennis kunt maken met de mogelijkheden die het Erasmus MC biedt voor BBL en BOL studenten.  

Om toegelaten te worden tot het BBL traject moet je aan de volgende eisen voldoen: 

  • Je bent student verpleegkunde bij het Zadkine; 
  • Je start in september met het derde leerjaar van de opleiding; 
  • Je hebt de theorietoetsen en de praktijkstages van de 1e twee leerjaren met een voldoende afgerond.

Programma

Het theoretisch deel van de opleiding wordt gevolgd bij het Zadkine.

Het praktische deel van de opleiding vindt plaats d.m.v. een BOL (leren/stage) of BBL (leren/werken) traject binnen het Erasmus MC. 

Kosten

BOL: Gedurende de stages ontvang je conform de CAO een stagevergoeding.

BBL: Bij een aanstelling ontvang je voor de (resterende) duur van de beroepspraktijkvormingsperiode salaris conform de CAO en worden schoolgeld en verplicht gestelde boeken vergoed. 

Werken bij Erasmus MC

 

Bijzonderheden

Aantal deelnemers

Per jaar worden circa 10-15 MBO-V studenten aangenomen voor het BBL traject. 

Nieuws

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier