Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Coschap

Oudste coschap of semi-arts stage Interne Oncologie

Startmoment: Doorlopend
Duur: 12-18 weken
Onderwijsaanbieder: Erasmus MC Kanker Instituut, Interne oncologie

Studenten Geneeskunde zijn van harte welkom voor een oudste coschap of semi-artsstage bij de afdeling Interne Oncologie.

Over deze opleiding

Overzicht

Studenten Geneeskunde zijn van harte welkom voor een oudste coschap of semi-artsstage van 12-18 weken op de afdeling Interne Oncologie.

Je leert tijdens dit oudste coschap de kneepjes van het vak in de breedste zin: van anti-kankerbehandeling tot toxiciteitsmanagement en van multidisciplinaire zorg tot optimale symptoomgerichte zorg.

Met een oudste coschap Interne Oncologie wordt daarnaast een goede basis gelegd. Niet alleen voor een toekomst als internist of oncoloog, maar ook andere aan oncologie verwante vakken zoals huisarts, radiotherapeut, verpleeghuisarts of palliatieve zorgarts. Voor studenten die specifiek wetenschappelijk onderzoek willen doen binnen de oncologie is deze stage ook echt bijdragend om de praktische zaken rondom diagnostiek, behandeling en logistiek te kunnen leren en die ook toe te passen tijdens je onderzoek.

Kortom, met een oudste coschap Interne Oncologie krijg je excellente begeleiding naar jouw eerste baan als arts! 

Kom je gauw bij ons?

 

Waarom bij Erasmus MC?

Het Erasmus MC Kanker Instituut is het grootste oncologische instituut in Nederland en richt zich op patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek. Het klinische wetenschappelijk onderzoek in de oncologie speelt wereldwijd een vooraanstaande rol bij de verbetering voor bestaande behandelingen en/of ontwikkeling van nieuwe behandelingen. De patiëntenzorg wordt dan ook bij voorkeur aangeboden in het kader van één van de meer dan 60 verschillende patiëntgebonden studies.

 

Praktische informatie

Programma

Tijdens je oudste coschap werk je in toenemende mate aan het zelfstandig zorgen voor patiënten. De eerste weken zul je vooral meelopen met een AIOS/ANIOS, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat je zelfstandig visite loopt, onderzoeken aanvraagt, de status uptodate houdt en beleidsvoorstellen doet. Uiteraard doe je dit steeds in nauw overleg met de supervisor van de afdeling. Alle aspecten van de oncologie, van curatieve behandeling tot palliatieve zorg, komen tijdens het oudste coschap aan bod. In het programma kan ook een periode van 2 weken op de Unit Palliatieve Zorg en Symptoomcontrole worden opgenomen. Ook is er, op eigen verzoek, gelegenheid tot het bijwonen van poliklinische spreekuren.

Tijdens het coschap neem je ook deel aan het onderwijs voor  AIOS en medisch specialisten. Hierbij kun je denken aan:

  • Monodisciplinaire en multidisciplinaire patiëntbesprekingen, waarbij in aanwezigheid van de staf beleid wordt besproken van opgenomen en nieuwe (poliklinische) patiënten. 
  • Monodisciplinair, onderwijs, refereerbijeenkomsten, CAL’s (critical apraisal of the literature) volgens de PICO-methode (patient, intervention, comparison en outcome), complicatiebespreking, klinische researchbespreking en cursorisch onderwijs.
  • Ca. zes keer per jaar wordt de OMBO cursus gegeven, waarin telkens één tumortype vanuit meerdere disciplines wordt belicht. 

Daarnaast krijg je uiteraard gelegenheid de algemene onderwijsmomenten van Inwendige Geneeskunde te volgen. Aan het eind van je coschap geef je ten slotte een presentatie met een oncologisch onderwerp, zoals een CAT, casusbespreking of referaat. Deze kun je vooraf uiteraard met je begeleider bespreken. 

Een oudste coschap interne oncologie geeft jou zo een brede basis voor het werken als basisarts of in het onderzoek. 

 

Nieuws

Hoe kun je je aanmelden?

Geïnteresseerd in een oudste coschap Interne Oncologie? Neem ruim van tevoren contact op of een oudste coschap in de periode van je voorkeur mogelijk is.

  • Mw. Ruth Lammers-Veling, adviseur onderwijs, voor vragen mail

Inhoudelijke vragen over het coschap kun je richten aan:

Het oudste coschap is ook toegankelijk voor geneeskundestudenten van andere universiteiten in Nederland of België.

Studeer je geneeskunde in het Erasmus MC? Kijk dan op STiP hoe je je kunt inschrijven voor het oudste coschap.